Vaikea maa – Z-Day Finlandiin perustuva kirja – on julkaistu!

Posted: 01/10/2023 in Toimitus


Vaikka Z-Day Finland on jo jäänyt viettämään eläkepäiviään, innostuin kuluneen parin vuoden aikana pistämään kasaan jatko-osan alkuperäiselle blogille, joka sijoittuu kahdeksantoista vuoden päähän ensimmäisestä yöstä.

Tämä odottelun jälkeen kirja on nyt tilattavissa kaikelle kansalle tarvekustanteena täältä (Books on Demandin kautta)! Detaljit kuvassa alla ja sen perään vielä pari jatkoselvennystä uteliaille.

Uusi teos on siis täysin itsenäinen kirja. Se ei edellytä vanhan blogin tuntemista, mutta alkuperäisen tarinan seuraajille mukaan mahtuu varmasti paljon yksityiskohtia, jotka eivät muuten välttämättä aukenisi. Mutta varoitus jo etukäteen – tässä kirjassa ei sitten ole niitä zombeja. Siinä on sen sijaan paljon muuta.

Ja joo, kirja on sääli kyllä melko hintava (plus kuljetus vielä päälle), e-kirja vähemmän. Tämä johtuu juuri siitä, että se painetaan tarvekustanteena tilausmäärien mukaan, eikä tällä hetkellä ole oikein syytä olettaa, että se hinta notkahtaisi. Tämän lisäksi Vaikea maa on melko tuhti, 800-sivuinen harkko, eli pelkästään sen painamiseen vaaditaan paljon materiaa.

Muutoin kirja seuraa vanhaa ja tuttua päivä-kerrallaan formaattia, mutta se ei kulje minäkertojan voimin, jonka lisäksi tarinassa on useampi juonilinja. Kuten takakansi lupaa, ”[K]irja vie lukijan road tripille maailmanlopun jälkeisille metsäteille ja rannikkosaarille, jossa tutut maisemat ovat villiintyneet, rakennukset rapistuneet ja ihmisten välille kiilannut syvä epäluottamus tahdittaa jokaista kanssakäymistä.”

Viimeisenä, iso kiitos tämän blogin lukijoille vuosien varrelle mahtuneesta rohkaisusta. Tämä teos olisi aivan varmasti jäänyt kirjoittamatta ilman teitä. Suomalainen zombikirjallisuus ei ole kovin kummoinen vaihtoehto urapoluksi, mutta onneksi näitä runosuonen sykähdyksiä pääsee jakamaan kouralliselle muita intoilijoita.

kommenttia
  1. Nimetön sanoo:

    voe mahoton, pitänee tutustua 🙂

Jätä kommentti